понедељак, 22. јануар 2018.

Sarme sa mlevenim mesom



Sarme, omiljeno jelo na slavskim proslavama..

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
100 g pirinč1/2 kašičice vegete 
1 kasika aleve  paprike
malo bibera u zrnu
½ kašičice mlevenog bibera
so
2 kasike svinjske masti 
250 g slanine

glavica kiselog kupusa

Priprema:

Na svinjskoj masti propržite iseckan crni i beli luk sa rendanom šargarepu.
 Kada je luk upržen, dodajte meso, sitno seckanu slaninu i propržite. Fil od mesa začiniti sa biberom, so, vegetom. Začinite solju i mlevenim biberom, vegetom, alevom paprikom i dodajte pirinač. Sve dobro promešajte i po kašiku fila stavljajte na list kupusa i uvijte sarmu.
U šerpu prvo staviti malo masti, pa poređati listove kiselog kupusa i ređati sarme. Kada ih sve poređate staviti preko parčiće slanine. U cašu vode staviti so, biber u zrnu i ostatak aleve i preliti sarme.
Stavite poklopac i ostavite da provri, a zatim smanjite temperature i lagano krčkajte 3-4 sata.

Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...