Sarme, omiljeno jelo na slavskim proslavama..
Sastojci:
500 g mešanog
mlevenog mesa
2 glavice crnog
luka
2 čena belog
luka
1 šargarepa
100 g pirinč1/2 kašičice vegete
1 kasika aleve paprike
malo bibera u zrnu
½ kašičice
mlevenog bibera
so
2 kasike svinjske masti
250 g slanine
glavica kiselog
kupusa
Priprema:
Na svinjskoj masti propržite
iseckan crni i beli luk sa rendanom šargarepu.
Kada je luk upržen, dodajte
meso, sitno seckanu slaninu i propržite. Fil od mesa začiniti sa biberom, so, vegetom. Začinite solju i
mlevenim biberom, vegetom, alevom paprikom i dodajte pirinač. Sve dobro
promešajte i po kašiku fila stavljajte na list kupusa i uvijte sarmu.
U šerpu prvo staviti malo masti, pa poređati listove kiselog kupusa i ređati sarme. Kada ih sve poređate staviti preko parčiće slanine. U cašu vode staviti so, biber u zrnu i ostatak aleve i preliti sarme.
Stavite poklopac i ostavite da
provri, a zatim smanjite temperature i lagano krčkajte 3-4 sata.
Prijatno :)

Нема коментара:
Постави коментар