среда, 31. јануар 2018.

Pilav sa junećim mesom



Pirinač sa raznim sastojcima i začinima..

Sastojci:

1/2 šolja pirinča
2 šargarepe
2 krompira
200 gr junećeg mesa
1 glavica crnog luka
so 
vegeta 
biber 
lovorov list 
ulje

Priprema:

Meso iseći na kockice i prodinstati dok ne postane meko.
Na ulju propržiti seckan crni luk, i kada se zastakli dodati opran i osušen pirinač. Propržiti nekih 20 min da bi se zrnca odvajala prilikom jela. Dodati seckanu šargarepu i krompir i  prethodno prodinstano meso. Naliti čorbom od dinstanog mesa, začiniti vegetom, biberom i solju. Neko vreme dinstati i staviti u rernu da se zapeče na 200C 30 minuta.

Prijatno :)





Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...