понедељак, 5. март 2018.

Gulaš sa pilećim i svinjskim mesom

Sastojci:

400 gr junećeg mesa
400 gr pilećeg mes
400 gr crnog luka
1 kašika svinjske masti
1/2 kašičica soli
1 kašicica aleve slatke paprike
1/4 kašičice bibera
1 dl crnog vina
1/2 kašičice origana
1 list lovora

Priprema:

Iseckati crni luk i prodinstati na svinjskoj masti dok luk ne dobije staklastu boju. U to staviti juneće i pileće sitno seckano meso i krčkati na tihoj vatri 30 min. Zatim, sipati vino, so, alevu, origano i lovorov list i dinstati jos 1 sat na 150 c.

Uživati u spremljenom gulašu sa salatama i prijateljima.

Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...