четвртак, 19. април 2018.

Supa sa pilećom džigericom




Pileca supa omiljena i cesto spremana.

Sastojci:

1 kom pilećih leđa,
300 gr pileća dzigerica
2 krompira,
3 šargarepe ,
2 kašike kukuruza šećerca,
4 cveta brokolija,
5 zrna bibera,
1/4 celera,
1 koren peršuna,
1 crni luk,
peršun list
3 kašičice vegete,
1 kašičica soli,
1,5 l vode 

Priprema:

U šerpu staviti piletinu i pileću dzigericu ,krompir,celer,šargarepu  i prešun koren sve je celo ne seci ga . Zatim iseci na polovinu crni luk i malo ga na plotni ispeći sa svih starana i to ubaciti u šerpu. 
Staviti i 5 zrna bibera,naliti vodom i ostaviti da se krčka.
Kada se skuva i ohladi sve ,procediti na cediljku,a vodu vratiti u šerpu. 
Iseći skuvanu šargaraepu i odvojiti meso od kostiju i vratiti meso i pileću dzigericu u šerpu .Začiniti sa vegetom ,so i doliti vodu .
Na kraju staviti i seckan peršun list i služiti toplo.

Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...