Pileca supa omiljena i cesto spremana.
Sastojci:
1 kom pilećih leđa,
300 gr pileća dzigerica
300 gr pileća dzigerica
2 krompira,
3 šargarepe ,
2 kašike kukuruza šećerca,
4 cveta brokolija,
2 kašike kukuruza šećerca,
4 cveta brokolija,
5 zrna bibera,
1/4 celera,
1 koren peršuna,
1 crni luk,
peršun list
3 kašičice vegete,
1 kašičica soli,
1,5 l vode
Priprema:
U šerpu staviti piletinu i pileću dzigericu ,krompir,celer,šargarepu i prešun koren sve je celo ne seci ga . Zatim iseci na polovinu crni luk i malo ga na plotni ispeći sa svih starana i to ubaciti u šerpu.
Staviti i 5 zrna bibera,naliti vodom i ostaviti da se krčka.
Kada se skuva i ohladi sve ,procediti na cediljku,a vodu vratiti u šerpu.
Iseći skuvanu šargaraepu i odvojiti meso od kostiju i vratiti meso i pileću dzigericu u šerpu .Začiniti sa vegetom ,so i doliti vodu .
Na kraju staviti i seckan peršun list i služiti toplo.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар