Ćufte...
Sastojci :
600 gr mlevenog mešanog mesa,
1 šargarepa,
1 lovorov list,
1 jaje,
3 kašike prezli,
1/2 kašičice sode bikarbone,
3 glavice crnog luka,
4 čena belog luka,
1 paradajz pire,
2 kašike ulja ,
so,
origano,
biber,
1 kesa začina C -špageti bolonjeze
Priprema :
U dublji sud staviti mleveno meso ,1 glavicu sitni seckanog crnog luka,2 čena sitno seckanog belog luka,jedno jaje, prezle ,sodu bikarbonu,so ,vegetu,origano i biber . Sve to zamesiti i oblikovati u kuglice. Staviti u pleh papir za pečenje i poređati ćufte.
Ispeći ćifte na 220 C za 20 min.
U šerpu sipati ulje i sitno seckan preostali luk crni i beli. Izrendati celu šargarepu na najsitnije na rende-u. Dodati paradajz pire i u to sipati C smesu za bolonjeze . Kada se prokuva oko 15 minuta staviti gotove ćufte i naliti vodom oko 400 ml.
Sluziti sa makaronama.
Prijatno :)

Нема коментара:
Постави коментар