Sastojci:
1 kom pilećih leđa,
2 krompira,
3 šargarepe ,
5 zrna bibera,
1/4 celera,
1 koren peršuna,
1 crni luk,
2 kruga domaće fide,
peršun list
3 kašičice vegete,
1 kašičica soli,
1 pileća kocka,
1,5 l vode
Priprema:
U šerpu staviti piletinu,krompir,celer,šargarepu i prešun koren sve je celo ne seci ga . Zatim iseci na polovinu crni luk i malo ga na plotni ispeći sa svih starana i to ubaciti u šerpu.
Staviti i 5 zrna bibera,naliti vodom i ostaviti da se krčka.
Kada se skuva i ohladi sve ,procediti na cediljku,a vodu vratiti u šerpu.
Iseći skuvanu šargaraepu i odvojiti meso od kostiju i vratiti meso u šerpu .Staviti fidu i začiniti sa vegetom ,so i kockom iz supe. Ako je potrebno doliti još vode u šerpu .
Na kraju staviti i seckan peršun list i služiti toplo.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар