уторак, 26. децембар 2017.

Spagete bolonjeze sa parmezanom







Spagete
Priprema samih spageta je pravo uzivanje. Sav taj miris sastojka opija.


Sastojci:

1 pakovanje barilla spageta,
500 gr mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
3 cena belog luka,
barilla crveni sos,
sos od paradajza domaći,
čeri paradajz,
50 gr dimljene pancete,
bosiljak,
maslinovo ulje,
200 gr parmezana,
so,
biber,
origano.


Proprziti crni luk,sa mlevenim mesom. Dodati iseckan beli luk i njega proprziti. Sipati sos od domaceg paradajza, čeri paradajz, dimljenu pancetu, barila sos, so i biber. Sve to prodinstati na tihoj vatri. 
U posebnoj serpi sipati vodu, so i ulje i kuvati. Kada krene da vri voda sipati spagete . Ja obicno praktikujem kako pise na kutiji, tako  i spremam spagete po njihovoj proceduri.
Spagete sjediniti sa sosom i zaciniti sa bosiljkom. Kada se sluzi na tanjir samo preko spageta posuti parmezan.
Sluziti uz belo vine.



Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...