уторак, 28. новембар 2017.

Boranija sa piletinom






Boranija  sa piletinom

Sastojci:

500 gr boranije 
2 sargarepe
1 crni luk
2 cena belog luka 
1 kasika maslinovog ulja 
250 ml neutralne pavlake 
so,biber
4 pileci batak
50 gr maslaca 
100 gr prezli


Priprema:

Proprziti crni luk, beli luk i sargarepu. U to prodinstati boraniju sa malo vode. Takođe, batake staviti da se dinstaju.
U podmazan pleh staviti izdinstane pilece batake posoljene i pobiberene i peci u rerni na 220 c oko 20 min.
U serpu staviti maslac i proprziti prezle, pri kraju dolivati postepeno neutralnu pavlaku. Sjediniti boraniju i pavlaku i zapeci na 15 minuta na 220 c u rerni.
Sluziti uz piletinu.

Prijatno :)


Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...