четвртак, 19. април 2018.

Musaka od povrća i junećeg mesa




Musaka..može se spremati na ražličite načine..do krompira, od tikvica, ili od kombinacije povrća..

Sastojci:

200 gr mlevenog junećeg mesa,
100 gr kukuruza šećerca,
200 gr boranije,
3 veće šargarepe,
1 jaje,
 1/2 čaše mleka, 
1 glavica crnog luka,
so,
vegeta, 
biber, 
maslinovo ulje.

Priprema:

Iseckati šargarepu na kolutove, i zajedno sa kukuruzom i boranijom bariti 30 min na tihoj vatri sa malo vode začinjene solju. 
Iseckati sitno crni luk i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveno meso. Začiniti sa solju, vegetom i biberom.
U vatrostalnu činiju sipati bareno povrće i  proprženo meso. Razmutiti jaje sa malo mleka i naliti preko povrća i mesa. Peći u rerni na 200C 30 minuta.

Prijatno:)





Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...