Musaka..može se spremati na ražličite načine..do krompira, od tikvica, ili od kombinacije povrća..
Sastojci:
200 gr mlevenog junećeg mesa,
100 gr kukuruza šećerca,
200 gr boranije,
3 veće šargarepe,
1 jaje,
1/2 čaše mleka,
1 glavica crnog luka,
so,
vegeta,
biber,
maslinovo ulje.
Priprema:
Iseckati šargarepu na kolutove, i zajedno sa kukuruzom i boranijom bariti 30 min na tihoj vatri sa malo vode začinjene solju.
Iseckati sitno crni luk i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveno meso. Začiniti sa solju, vegetom i biberom.
U vatrostalnu činiju sipati bareno povrće i proprženo meso. Razmutiti jaje sa malo mleka i naliti preko povrća i mesa. Peći u rerni na 200C 30 minuta.
Prijatno:)
Нема коментара:
Постави коментар