понедељак, 5. март 2018.

Piletina zapečena u rerni sa belim vinom



Sastojci :

500 gr pilećih bataka i karabataka očišćenih od kostiju ,
300gr kačkavalja,
2 dl belog vina,
1 kašika brašna,
1 kašičica slatke aleve paprike,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice bibera,
1 kašičica vegete,
1 kašičica ruzmarina,
1 kašičica bosiljka,
2 kašike ulja,
1 veća šargarepa ,
1 glavica crnog luka,
5 čena belog luka,
1 dl neutralne pavlake
1 kašika senfa

Priprema:

Prodinstati pileće meso sa seckanom šargarepom,crnim lukom i belim lukom. U vatrostalnu posudu poređati piletinu prethodno premazanu u senf. U činiju sipati vino i začine sve pomešati i preliti piletinu. Ostaviti da se dinsta u rerni na 30 minuta na 220 C. Izvaditi iz rerne činiju i preliti piletinu sa neutralnom pavlakom i rendanim kačkavaljem. Zapeći u rerni na 15 minuta i služiti.
Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...