Sastojci :
500 gr pilećih bataka i karabataka očišćenih od kostiju ,
300gr kačkavalja,
2 dl belog vina,
1 kašika brašna,
1 kašičica slatke aleve paprike,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice bibera,
1 kašičica vegete,
1 kašičica ruzmarina,
1 kašičica bosiljka,
2 kašike ulja,
1 veća šargarepa ,
1 glavica crnog luka,
5 čena belog luka,
1 dl neutralne pavlake
1 kašika senfa
Priprema:
Prodinstati pileće meso sa seckanom šargarepom,crnim lukom i belim lukom. U vatrostalnu posudu poređati piletinu prethodno premazanu u senf. U činiju sipati vino i začine sve pomešati i preliti piletinu. Ostaviti da se dinsta u rerni na 30 minuta na 220 C. Izvaditi iz rerne činiju i preliti piletinu sa neutralnom pavlakom i rendanim kačkavaljem. Zapeći u rerni na 15 minuta i služiti.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар