понедељак, 5. март 2018.

Lazanje sa mlevenim mesom


Lazanje..mmmmmmm.. :)

Sastojci:

Pakovanje kora za lazanje
300gr junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1/2 L sos od paradajza
2dl mleka
4 kašike brašna
ulje
300gr kačkavalja
so, biber, vegeta

Priprema:

Crveni sos.
Sitno iseckati glavicu luka, propržiti na ulju u dubokom tiganju, pa dodati mleveno meso. Kada se uprži mlevno meso, dodati pasirani sos od paradajza i kuvati zajedno petnaestak minuta. Začiniti po ukusu biber, vegeta.

Bešamel sos.
U manju šerpu sipati ulje da prekrije dno, pa dodati 4 kašike brašna i mešati dok ne postane glatka masa. Naliti čašu mleka i mešati, kuvati desetak minuta. Začiniti sa solju, biberom, vegetom.

Ređati u vatrostalnu činiju kore za lazanje, crveni sos, bešamel sos, i preko narendati kačkavalj. Ponoviti postupak 3-4 puta, dok ne potrošite sastojke.

Prijatno :)


Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...