Lazanje..mmmmmmm.. :)
Sastojci:
Pakovanje kora za lazanje
300gr junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1/2 L sos od paradajza
2dl mleka
4 kašike brašna
ulje
300gr kačkavalja
so, biber, vegeta
Priprema:
Crveni sos.
Sitno iseckati glavicu luka, propržiti na ulju u dubokom tiganju, pa dodati mleveno meso. Kada se uprži mlevno meso, dodati pasirani sos od paradajza i kuvati zajedno petnaestak minuta. Začiniti po ukusu biber, vegeta.
Bešamel sos.
U manju šerpu sipati ulje da prekrije dno, pa dodati 4 kašike brašna i mešati dok ne postane glatka masa. Naliti čašu mleka i mešati, kuvati desetak minuta. Začiniti sa solju, biberom, vegetom.
Ređati u vatrostalnu činiju kore za lazanje, crveni sos, bešamel sos, i preko narendati kačkavalj. Ponoviti postupak 3-4 puta, dok ne potrošite sastojke.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар