уторак, 5. децембар 2017.

Pileca supa




Pileca supa, idealna za hladno vreme..

Sastojci:

1 batak i karabatak
3 manje sargarepe
1 manji celer
1 mala glavica crnog luka
1 persun
1 paskanat 
1/2 soli 
1/2 bibera
1 kasicisca vegete 

Priprema:

Prodinstati sitno seckane sargarepu, celer, persun i paskanat na tihoj vatri, doliti vodu i staviti piletinu.
Kuvati na tihoj vatri sat i 30 minuta.
Zaciniti sa solju, biberom i vegetom i na kraju dodati rezanca. Sve promesati i ostaviti poklopljeno. Piletinu odvojiti od kostiju i iskidati je na sitne komade.
Sluziti toplo zacinjeno svezim persunom.


Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

Rolat sa džemom

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo. Fil: Džem. Umutiti jaja sa svim sastojcima...